torstai 10. maaliskuuta 2011

Katsaus menneeseen, nykyiseen ja tulevaan: rasvaa ja lihasta joka suhteessa

Siitä on vuosi, kun tulin takasin maailmalta. Ja tänään suunnittelin juuri uutta maailmanympärimatkaa, joka kestäisi n.12 vuotta ja sisältäisi aika paljon enemmän, kun edellinen ;)

Lauantaina tulee vuosi siitä, kun punnittin ittestäni 75kg. Sen jälkeen kävin myös 76.2:ssa. Vyötärö oli 84cm.
Tänään aamulla punnitsin itsestäni 69kg ja koska kuukautiset näemmä turvottaa noin sentillä, vyötärö oli 71cm, joskin luulen sen palautuvan 70 senttiin kunhan pääsen turhasta vauvamateriaalista eroon. Vähän on vajaat mitat, kun ei ole mitään rinta- tai reisimittauksia, mutta aika selvän kuvan nää luvut antaa siitä, miten on vuodessa kamaa pudonnut matkalle.

Lauantaina tulee myös vuosi siitä, kun en mahtunut housuihini, jotka on nyt viimeaikoina olleet taas aktiivikäytössä, kun siivosin vaatekaapin ja löysin ne kaapin perältä. M-mm. Feels good.

1600 kalorilla päivässä en oo todellakaan vetänyt koko tätä väliä, mutta viimesen viikon sisään oon taas saanu itteni takasin kohti karppauksen kehtoa ja syönytkin noin 1600 kaloria ja paino rupes putoomaan kun salamana. Tosin vaaka temppuilee taas, kun jonain päivänä olin jo 67 kiloa, mut salin vaaka näytti myös 69kg, eli sitä lukua uskon.

Tässon ollu vähän liikunnan huumaa taas ilmassa, kun su ja ti oli tanssitreenit, ma kävin spinningissä (ohjaaja ei tullut paikalle, joten joutu vetään ilman musiikkia ja oman treenin, mut sekin oli ihan jees) ja eilen pumpissa. Ois ollu venyttelykin, mutta menkkakipuihin särkylääkettä syöneenä pumppikin oli jo kyllin unelias, ni en jaksanu jäädä sitten venymään. Huomiseksi ilmottauduin joogaan ja sunnuntaina ois taas tanssia. Ens viikon perjantaina on Late Night with Yliopistoliikunta Viikissä, mihkä ois tarkotus kans mennä. Siellä on vaik mitä tanssia ja kaikkea ja alkoholiton lounge baarikin, oon ihan mehuissani :DDD

Ainiin. Kokeilin kämppiksen epäilyttävää "mittaan rasvaprosenttisi, lihasprosenttisi ja lepokulutuksesi pelkästään jalkapohjista ja käsistä elektronisesti sykähtelemällä"-vaakaa. Ilmeisesti naisen normaali rasvaprosentti ois siinä 27% ja lihasmassaa sais olla 35%:n tienoilla. Elektroninen rasvaprosentin mittaus saattaa antaa härskisti yli oikean lukeman ja pihtimittaus ois ilmeisesti rehellisempi, mutta toisaalta kämppiksellä oli suht normaalit luvut, että en sitten tiedä. Omani olivat nimittäin 34% rrrasvaa ja 28% lihasta. Mikä on väärinpäin hyvä, eli ei hyvä. Syön kyllä karpatessa aika rasvaisasti välillä, joten aattelin koettaa lisätä proteiinin saantia rasvan kustannuksella. Pihtimittaukseenkin ois kiva päästä, ni tietäs mihin luottaa. Prosentit voi kuitenkin olla rasvasia vaik ois ihan normi kroppa jne. Tietty ilmeisesti jostain tietynlaisesta liikunnasta voi tulla sellaset lihakset, että massan sijaan ne on pitkät ja jäntevät, jollon prosentti pienenee ja käsittääkseni muun muassa spinning on yksi tällaisista liikuntamuodoista. Ts. pyöräily ylipäätään. Joku oli saanu rasvansa laskuun vaihtamalla spinnaamisen juoksuun.

Oon huomannut, että pystyn hengästyksestä huolimatta juoksemaan paljon pidempiä matkoja kun ennen spinningin alottamista vajaa vuosi sitten. Voisin siis harkita mattojuoksun ottamista salirutiineihin, kun siellä joskus käyn, mutta spinning on sen verta muksaa, etten kyllä ihan heti oo lopettamassa. Pumpista pidin parin viikon tauon ja koska ohjelma oli välissä vaihtunut ja olin väsy, plus ohjaus oli englanniksi ja vähän epäselvästi, olin eilen vähän pihalla siitä. Tää uus ohjelma on kuitenkin aika jännä ja vatsalihasbiisi oli varsinainen jäynääjä, joten en ole vielä ihan kyllästymässä siihenkään liikuntamuotoon. Vaikka toisaalta pumppi treenaa lähinnä pintalihaksia ja sit jos pumppaamisesta pitää tauon, ni lähtee pumppilihaksetki nopeesti pois. Siksipä pitäisi päästä sinne pilateksen pariin taas, että tulis harjotettua syviäkin lihaksia. Se vaan on aina vähän mutkan takana, että uskaltaa mennä uuden ohjaajan jooga- tai pilatestunnille, että kuinkamoista rääkitystä siellä sitten saa jne. Oon niin helposti urautuva ;)

1 kommentti:

  1. Meni vähän pidempään pudottaa 8 kiloa, kun alkuun suunnittelin ;);)

    VastaaPoista