perjantai 26. heinäkuuta 2013

Mistä on hyvät olot tehty?

Alkuviikosta liftasin Tampereelle, eli jäi ruokapäivis päivittämäti. Tavallaan tää on muutenkin sellaista viimeistä oljenkortta, kun paino ja syömisen hallinta alkaa karata käsistä. Ruokapäiväkirjalla saattas olla hyvä pysähtyä miettimään syömistään kokonaisuutena ja varsinkin rajottaa esim.herkuttelua, ettei joka päivä tulis syötyä jotain.

Mulla varsinkin karkkien kanssa on usein sellanen "ai saa noin halvalla, pakko ottaa, vaikkei teekään mieli" ja sit ne on syötävä pois, "että voi alottaa huomenna tyhjältä pöydältä". Huomenna on kaupassa sitten joku uusi pussi: "tota en oo vielä kokeillutkaan!" ... ja noidan kehä voi alkaa.

Nyt, kun vieläkin odottelen toukokuun palkkaa, jotta voisin saada toukokesäheinäkuun työttömyystuet, alkaa talous tietty hidastaa karkin ostoa - ja ostoa ylitääpään. Mutta toisaalta mulla on vanhemmat ja pian poismuuttava poikaystävä, jotka avittaa ja luottokortti, niin sitä sitten saattaa unohtaa, että oikeesti rahaa ei ole: velkoja vain...

No enivei. Söin alkuviikosta myös aikalailla ja reissun päätarkoitus oli juoda valkkaria yhden toisen valkkaridiggarin kanssa. Sen rinnalle tuli tietysti kaikkien mahdollisten Tamperetuttujen näkeminen, mikä lähes poikkeuksetta tarkottaa jossain istumista ja jonkun suuhun laittamista.

Yksi poikkeus tälle säännölle oli ihan ensimmäiset treffit, jotka olivat kampaajaparturiystäväni työpaikalla: juoruilun rinnalla päädyin leikkauttamaan tukkaani.

Seuraavaksi sain hienon turistikierroksen vanhoille paperitehtaan rakennuksille ydinkeskustassa ja lisäjuoruilun siivittämänä istahdettiin Kauppahalliin kahville.

Kahvin jälkeen join teetä erään ystäväni kotona ja sitten olikin aika hankkia valkkaria ja muuta murua rinnan alle: maanantai oli poikkeuksellinen päivä, sillä aamiaisen jälkeen unohdin syödä ja olin 9h syömättä. Sitä seurasi sitten melkoiset täydenkuun bakkanaalit valkoviinin, juustojen, patongin, suolakeksien, macaroni-leivosten, karkin, suklaan ja sikareiden muodossa! Sikaria "puolustelen" sillä, että Twin Peaksia katsottuani olen nyt jo pitkään himoinnut suuhuni pitkää ja paksua jamaikalaista ... sikaaria ;O viimeksi polttelin yhtä isoa patukkaa kai noin 6~7 vuotta sitten. M-mm. Se oli kyllä loistava ilta. Herkkujen lisäksi puhuttiin syvällisiä ja luettiin postmodernia runoutta tyyliin Tuomas Timonen, Teemu Manninen ja J. K. Ihalainen. Varsin boheemia 8)

Tiistaina pääsin aamiaiselle niinkin monipuoliseen ravintolaan kuin McDonald's. Otin juustoateriaani sentään appelsiinimehun ja omenalohkot rinnalle, mitä suosittelen oikeasti kaikille, jotka mäkkiin eksyy, mutta haluais edes jotain väriä ateriaansa: vaihtakaa ranskikset johonkin muuhun! En oo koskaan ollut mikään ranskisfani, eli tää on ihan uusia puolia tuonut esiin mäkin valikoimassa, jos ei halua vaan läskitellä vaan on tarkotus elää sillä sapuskalla ja mahd.pitkään... Essin laihisvinkki nro yksi: vaihda pirtelö mehuun ja jäde hedelmiin ;D

Jääteetä ja juttuseuraa sain seuraavaksi Café Europassa. Kuulemma humanistipaikka, johon diplomi-insinööri uskaltaa vain jos ei kellekään kerrota. Ei sitten kerrota kellekään ;D

Koska ma oli ollut liiankin luikku päivä ja vabhemmat halusivat tukea rakasta liftaavaa tytärtään (ainiin! Sain ekan pitkänmatkanliftaus kyytini kaksipaikkaselta sporttiautolta ovelle asti <3 suosittelen kaikille liftariwikiä os. Www.hitchwiki.org ) junalippurahoilla, niin minä kiitollisena sitten käytin siitä hiukan Tammelan intialaiseen Star & Moonlight -raflaan, missä söin currykanaa hyvässä seurassa ennen Pirkanmaan Pakanoiden bikinitreffejä Tahmelan rannassa.

Tahmelasta ajettiin vielä eräille ystäville katsastamaan hämmentävä Hansel and Gretel Get Baked -elokuva ennen kuin palattiin emännän kanssa majapaikkaan saunomaan ja koisimaan. Karkkia ja ruisleipää ja jäätelöä syötiin illalla/yöllä tottakai.

Keskiviikkona sain sitten emäntäni ystävältä kyydin Järvenpäähän asti, mistä jo sain vanhemmilta kyydin kotiin. Aamiaiseksi ke sain rahkan ja hedelmäsoseen lisäksi maistaa viherpirtelöä tyyliin pinaattiananasbanaanimangohamppuproteiini ja jumantsui soli hyvää! Mutta sitten tuli ripuli. Vaikea sanoa, kumpi oli ensin: maha sekaisin vai pirtelö. Myöhemmin systeemiä "putsailin" sitten imodiumilla, kahvilla, Batteryllä, karjalanpiirakalla, mozzarellalla, pullapitkolla ja jäätelöllä. Illan kruunasi Antin pastan jämät ja chilipähkinät, jotka muuten maistuu aamulla ihan kaameilta suussa......

Eilen oli ajopäivä: kun vihdoin pääsi ylös petistä, piti ajaa Mäkkärin kautta (aamiainen taas, tosin nyt Feast-ateria vaihdokkilisureilla. Huomaatte varmaan, missä menen jatkuvasti vikaan ;O) Elimäelle allekirjoittamaan Antin vuokrasopimusta ja tietysti vieraanvaraiset ihmiset tarjosivat itsetehtyjä karjalanpiirakoita, raparperipiirakkaa ja pullaa kahvin ja limun kera! <3

Päivän liikunnat tuli siitä, kun (Hesen Fileburgerin jälkeen) siivottiin se uusi kämppä. Ostettiin hervoton pino pesukamoja ja löytyi mm.uusi rakkaus: ikkunanpesupyyhkeet! Vähän niinkun kosteuspyyhkeet, mutta ikkunanpesua varten!! Siivouksen lomassa pitää toki syödä (edullista irto-) karkkia, mutta tein aika hyvän viimeaikaisen ennätyksen ja ostin vaan 200g ;)

Kotona oltiin yhdentoista maissa ja selvittiin yhdestä Twin Peaks jaksosta ilman herkkuja. Nyt söin juuri puuroa vadelmilla ja banaanilla hunajattoman vihreän teen ja keitetyn munan saattelemana. It's good to be home again!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti