keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Aikido-kokeilun fiilistelyä

Paino: 69,4 kg
Vyötärö: 71 cm

Kävin maanantaina kokeilemassa aikidoa ekaa kertaa elämässäni. Ensimmäistä kertaa olin millään itsepuolustus- tai taistelulajitunnilla. Se oli aikamoista...Ukemit oli ihan hirveitä muutenkin kuperkeikkakammoiselle, mutta kyllä ne sit jotenkuten ja toisaalta oli kaveri tsemppaamassa ja hyvät ohjaajat. Muut osallistujat oli aika nuoria, ni ei ollu silleen ihan hirveitä paineita suorittaakaan ja otin vaan uuden kokemisen nautintona.

Kokeiltiin jotain helppoja kaatoja. Ne oli yllättävän mukavia, vaikka niissä oli kyllä välillä vähän pohtimissa, kun piti astua ja kääntää kättä ja kaatua oikein päin.. Oli kuitenkin kiva, kun yhdenkin kanssatreenaajan kanssa päästiin leikkiin "haa, mä hyökkään nyt ja hähää, mäpä käännäki sut lattialle, kuolit!" -leikkiä :D Varpaasta palo ukemeissa nahka, mustelmia tuli hartiaan, kyynärpäähän ja polveen. Jaloista kuului myös naksuntaa, mutta niin kuulu "vastustajan" olkapäästäkin , kun siitä painoin maahan (ups). Onneksi ei sattunu hirveesti ja jäi hyvä mieli.

Awase oli aikido-seura, jonka tunnilla kävin. En kyllä kykene sitoutumaan ma ja ke treeneihin, saati maksamaan siitä, mutta koska kaveri kutsu kokeilemaan ilmatteeksi, niin tuli kyllä sellanen olo, että ylitin omia ennakkoluulojani ja kokeilin uusia asioita. Sitä kun on niin helppo jumiutua samoihin uriin ihan vaan siksi, ettei joku asia muka kiinnosta, koska sitä ei ole koskaan kokeillut. Nyt olen kokeillut aikidoa ja voin sanoa, että ehkä sitä vois joskus käydä kokeilemassa uudestaankin, mutta en koe itseäni varsinaisesti aikidokaksi tai mitä ne ikinä onkaan. Tiedän nyt kuitenkin, miten vääntää käden solmuun aikido-tyyliin, jos joku ottaa mua ranteesta kiinni kätellessä. JA lähtee mukaan koko shouhun. Varsinkin, kun nykyvauhdilla se menee tyyliin "hmm..okei, eli oikee jalka eteen..joo laita säkin...ja sitten..astun tähän suuntaan, käännän tästä...öö..otan tosta kii..hmm.astun tähän ja sit kierähdän ja käännyn ja nyt sun pitäs kaatua silleen jalka polven taa, just noin, kiitos". Jepujee. Ens viikolla mennään saman kaverin kanssa kokeilemaan toisen kaverin meditaatioryhmää ja nämä molemmat on tulossa meijän tanssiryhmän treeneihin, eli pientä harrastusten jakoa on ilmassa ;)

Sinänsä loisteliaasti alkanut liikuntaviikko lässähti vähän, kun kurkku tuli kipeeksi, enkä mee tänään body pumppiin juurikin sen takia. Saatan ehkä mennä venyttelyyn, koska se ois sen lemppariohjaajan tunti sekin, mutta toisaalta ulos meneminen inhottaa tolla säällä ja varsinkin tällä kurkulla. Toivottavasti sunnuntaina pääsen tanssiin kuitenkin. Tai menen, vaikken tanssiskaan. Meillä kun on uusi tanssi opetteilla ja se on niin hiton nopee, että sitä pitää kyllä treenatakin, vaikka askeleet ei sinänsä ollutkaan mitään hurjan hankalia ainakaan mitä viime su opittiin...

4 kommenttia: