maanantai 31. tammikuuta 2011

Empiirisiä kokeita ja osallistuvaa havainnointia maantantain kunniaksi

Söin tänään spaghettia *gasp* Tein myös oivallisen jauhelihakastikkeen valmiista 5 yrtin pastakastikkeesta, jauhelihasta (didn't see that one coming, did you?), paahdetusta sipulirouheesta ja auringonkukka-, kurpitsansiemen & cashewpähkinä -sekotuksesta. Päällä tietysti raejuustoa ja kaikki tämä huljautettiin alas lasillisella kevytmaitoa. Ainiin. Lisäsin kastikkeeseen myös vähän oliiviöljyä. Omnom.

Tein tänään jotain muutakin hurjaa ja aistit ylittävää: söin n.1900kcal verran sapuskaa. Kävin myös spinningissä, mutta eilenkin söin n.1900kcal maaten koko päivän läpeensä. Koska painoin sekä eilen aamulla, että tänään aamulla 69.9kg, päätin superlaihisräjähdyksen sijaan kattoa, mitä painolle käy, jos syön enemmän kun yleensä. Tietty näihin vaikuttaa niin monet muutkin asiat, mutta ajattelin asettaa elimistöni tällasen jännän "katotaan miten nää kalorilaskemiset oikeen menee"-testin alaseksi.

Luin tänään Fitistä syömispakkomielteisiin liittyvän artikkelin ja sen innoittamana rupesin pohtimaan, että mitä jos ei kattoskaan sitä safkaa ihan niin neuroottisesti. Söis terveellisesti, mutta vähän enemmän kun sen 1300-1400kcal, mitä oon tähän mennessä normipäivänä syöny (tai nyt karpatessa 1300-1600kcal) ja ehkä jopa söis välillä jotain niinkin härskiä, kun pastaa. Ja sit kattos vaan, että mitä käy. Aika hyvin tiedän kuitenkin keinot, millä saan itteni taas laihtumaan, jos nyt sattus niin hassusti käymään, että paino lähtee taas nousuun. Ts. jos niin käy, palaan takasin vähempään kaloriin. Tietty tää tarkottaa sitä, että pitää syödä enemmän asioita ja se maksaa, mikä helpottuu tosiaan jos vaik lisää jotain pastaa joskus. Kattelin tänään jopa leipiä (o-ou!) kaupassa, mutta ei niitä sit tehny mieli. Varsinkin, kun leipäpussissa on niin paljon sitä leipää. Jonkun yhen leivän jossain ravintelissa voi syyä, mut ei nyt sentään koko pakettia!

Oli muuten hauskaa, kun spinningin veti tänään Petran sijaan opiskelututtuni Maija, joka on saattanut vaihtaa pääainetta (I don't knows), mutta alotti yliopistolla mun kaa samaan aikaan uskontotieteen. Selvis myös, että toimittaja, joka oli aikanaan tehny Petrasta ja Petran koirasta Tepsusta (tmv?) artikkelin Lemmikki-lehteen, alotti itekin aikanaan uskontotieteellä Helsingin yliopistolla (onks tää nyt tarpeeks nimiä ja infoa, että kaikki saa selville, ketä nää tyypit on? :D). Meidän kolmen humanistin lisäksi n. 20 hengen spinnissä oli myös yksi teologi-uskontotieteilijä. Eli nyt tiedetään, mitä uskikset tekee maanantaiaamuisin ;)

1 kommentti:

  1. Kuulostaa hyvältä tuo kalorikokeilu. Joskus kun laihduttaa pitkään ja samalla liikkuu hurjasti menee elimistö hiukan sekaisin kaloritarpeen suhteen. Sitku joskus välillä buustaa hieman normia isommilla annoksilla saattaa se tehdä hyvää sekä laihikselle että eri(s)tyisesti päälle. Odotan innolla kokeilusi tuloksia!

    Turhaa sä noit nimiä mietit, kaikki täällä (siis me lukijat:)) tietävät ketkä on kyseessä. Ja jos joku satunnainen harhailija löytää blogisi ja tunnistaa tyypit nii voi voi!

    VastaaPoista